Julen faller på den tiden av året når dagene er kortest og nettene lengst.

Feiringen av lys gjennom stearinlys, julelys og dekorasjoner symboliserer ofte håp og gleden ved å overvinne mørket.

Selv om grunnene til å feire jul varierer, er det en tid for glede, kjærlighet, generøsitet og samvær. Folk rundt om i verden feirer jul på forskjellige måter, basert på deres tro, kultur og personlige tradisjoner.

Hva er et julemarked?

Et julemarked er en temporær markedsplass som vanligvis blir arrangert i perioden før jul. Et julemarked er kjennetegnet ved salg av julevarer, håndverk, mat og drikke. Her er noen karakteristiske trekk ved et julemarked:

 1. Salg av julevarer: Julemarkeder tilbyr ofte et bredt utvalg av juleprodukter som julepynt, julegaver, julekaker, håndverk og andre sesongrelaterte varer.
 2. Mat og drikke: Julemarkeder er kjent for sitt deilige utvalg av mat og drikke. Dette kan inkludere tradisjonelle julegodterier, varme drikker som gløgg, pølser, bakverk og andre lokale spesialiteter.
 3. Atmosfære: Julemarkeder har en unik atmosfære preget av festlige dekorasjoner, julebelysning og musikk. Målet er å skape en varm og hyggelig atmosfære som gir folk julestemning.
 4. Fellesskap: Julemarkeder fungerer også som sosiale arrangementer der folk kan samles for å nyte sesongens stemning, handle julegaver og dele fellesskapet med andre
 5. Plassering: Mange julemarkeder finner sted utendørs på torg, i parker eller andre sentrale steder i byer, men det er også julemarkeder som blir arrangert innendørs, for eksempel i messehaller eller andre egnede steder.

Julemarkeder er en tradisjonell og populær måte å feire jul på, og de skaper ofte en magisk atmosfære som appellerer til både lokalbefolkningen og besøkende.

 

Disse punktene skal vi gjøre alt vi kan for å oppfylle når vi inviterer til julemarked i våre lokaler på det ikke akkurat magiske industriområdet Rige! MEN inne vil det være varmt og inne vil vi lage stemning så du får muligheten til å kose deg. 

 

Vi ønsker velkommen til vårt eget julemarked søndag 10.desember mellom 12 og 15. i Rigedalen 37, andre etasje! Alle som kommer får et lodd og kl. 15.00 trekker vi ut en vinner av en Poncho fra TifTiffy til en verdi av kr. 1000,- Du trenger ikke handle, du trenger bare komme innom og si hei og se deg litt rundt. 

 

Kanskje finner du en gave eller to, kanskje finner du julekjolen og prøver den i prøverommet, kanskje trenger du lesebriller for å titte litt i de fantastiske bøkene til Eventyr Orkesteret, kanskje trenger strikketøyet en ny kurv, kanskje mangler du et passende skjerf til den nye kåpa, kanskje har du slitt hull på alle ullsokkene og trenger nye, kanskje lurer du på hva Trine mener med årets beste gløgg, kanskje vil du bare si hei….alt sammen er helt innafor og du kan bare komme! Du vil treffe oss alle tre!

Vi gleder oss allerede!!

 

Klikk HER for litt ekstra  julestemning

2 kommentarer

 • Gro Furholt : November 24, 2023
  Author image

  For noen damer dere er! Hviler dere aldri? Håper inderlig alt strevet og arbeidet med markedet kaster av seg og i tillegg gir dere den gode julestemninga 😊🥰🎆

 • Gro Furholt : November 24, 2023
  Author image

  For noen damer dere er! Hviler dere aldri? Håper inderlig alt strevet og aebeidet med markedet kaster av seg og i tillegg gir dere den gode julestemninga 😊🥰🎆

Legg igjen en kommentar