Wilhelminesmykkene har fått et nytt liv!


I mine år som smykkekunstner har jeg vært opptatt av farger og strukturer mer enn gull og diamanter. Jeg valgte sølv som mitt metall og har latt det bugne av fargerike perler og steiner i smykkene. Komposisjoner med form og farge, forskjellige overflater og ofte ganske store kreasjoner var en fornøyelse å holde på med. Det var ofte jeg satt og så på en ferdig serie med Wilhelminesmykker og tenkte: Jeg kan ikke selge disse…jeg vil ha dem selv!! Jeg tar alle!


Akkurat sånn føles det nå! Jeg klarer ikke bestemme meg for hvilket linskjerf jeg liker best, jeg liker nemlig ALLE! Særlig etter å ha blitt mer kjent med dem. 


100% lin passer usedvanlig godt til motivene jeg har valgt ut som print på skjerf. Skjerf, sjal eller kast..kjært barn har mange navn. Trykksiden har sterke gode farger og baksiden, som jeg vil kalle “linsiden” er et nytt skjerf. Der kommer strukturen i lin tydelig fram og sammen med frynsene er det bare veldig vakkert. 


Som gullsmed i nesten 40 år er det jo helt strålende å ha funnet en måte å la smykkene få leve lenger i en helt ny ramme. Jeg har sannsynligvis laget flere tusen forskjellige hjertesmykker, blomst, på en snor, strikk-armbånd og smågodt.  Kanskje har du ett eller flere smykker fra 90 eller 2000 tallet? Jeg hadde full fart på smykkeverkstedet helt fram til ca 2018 da det gikk opp for meg at jeg måtte velge mellom smykkelaging og Harald Fjeldal Kunstkolonial i LIllesand. Den butikken som i 2020 gikk over til å bli nettbutikk. 


De sier det er en tid for alt!


En tid for alt, eller tid til alt? Jeg har alltid hatt stor kapasitet på ting jeg elsker. Energien kommer fra å ha gleden i det jeg jobber med. Det er det samme som skjer nå med nettbutikken! Gleden over å jobbe sammen med Natali og Janne og være en butikk for damer over hele landet som liker det vi selger og måten vi presenterer det på. Jeg er 62, og tenker å holde på noen år til. Når verkstedbenken støver ned, er det en trøst å ta frem bilder av vakre smykker og skape noe helt nytt. Jeg blir litt stolt og tar sjansen på å si det høyt. 


Dersom du er glad i farger og i lin håper jeg du finner ditt favorittskjerf. Der er fremdeles noen få skjerf igjen i ull/silke og her kommer det muligens nye print til vinteren. Veien blir litt til mens vi går, så det er en sesong om gangen. Prosessen med linskjerf startet for ca ett år siden. Les litt mer HER. De blir laget i India av en utrolig hyggelig mann som heter Ram og jeg vet at han er klar til å produsere mer når jeg har en ny ide!


I skrivende stund er jeg i Frankrike. Her er det tidlig morgen, 22 grader og delvis skyet. Perfekt temperatur for nettopp et linskjerf!! Siden jeg har med alle seks printene er det valgets kval….jeg kan bare bruke ett om gangen!

klikk på bildet for å finne skjerfene!

2 kommentarer

  • Unni: June 22, 2024
    Author image

    Disse skjerfene er nyyydelige. Gleder meg til jeg får mitt! Min mann er vokst opp i foreldrenes gullsmedbutikk, og svigerfar var Gullsmed. Med stor G. Jeg må sjekke smykkene dine igjen :-)

  • Unni: June 22, 2024
    Author image

    Disse skjerfene er nyyydelige. Gleder meg til jeg får mitt! Min mann er vokst opp i foreldrenes gullsmedbutikk, og svigerfar var Gullsmed. Med stor G. Jeg må sjekke smykkene dine igjen :-)

Legg igjen en kommentar