slow fashion

Hva er egentlig slow fashion? 


Vi begynner med å sjekke hva Wikipedia skriver: Slow fashion er et aspekt ved bærekraftig mote og et konsept som beskriver det motsatte av rask mote, en del av "slow motion" som tar til orde for produksjon av klær og klær med hensyn til mennesker, miljø og dyr.


Slow fashion er garantert veien å gå for både nettbutikker, fysiske butikker og kunder som ikke vil være med på handels karusellen slik vi kjenner den fra de siste årene. 


Vi er nå en hel måned inn i 2023 og erfarer at kunder er villige til å vente opp til 8 uker på et plagg som er produsert ene og alene for nettopp kunden. Hva betyr slow fashion for Kunstkolonialen?


For Kunstkolonialen betyr det at vi kan bruke mer tid på å hjelpe kunden i forkant og dermed sikrer at dette er plagg som er helt etter ønske. Klær man kjøper på denne måten blir brukt på en helt annen måte og det bør alltid være et mål å heller bruke opp plagget enn å ha det hengende i skapet. Det betyr også at vi ikke må ha stabel på stabel med klær på lager. Noe som tvinger fram billigsalg og tærer på bunnlinja for butikken. Det betyr at alle som har en favorittfarge de sjeldent finner på en genser eller kjole plutselig har muligheten til å bestille nettopp den! Og det betyr ikke minst at bevisstheten rundt produksjon og forbruk øker og vi kan ta gode valg. 


by basics er et Dansk merke som har et helt klart fokus på bærekraft og slow fashion. Vi er stolte forhandlere og ser frem til å gjøre det mer og mer interessant for deg som kunde å følge oss videre. I 100% merinoull finnes det 90 styles og ganger vi dette med de 60 farge mulighetene blir det 5400 alternativer! Slå den!!

Hva betyr slow fashion for deg?


Damers behov endres med tiden. Kunstkolonialen har “gode klær til voksne damer” som et motto. Våre kunder er voksne damer som er opptatt av god design, komfort og at plagg kan brukes i mange år. Overgangen fra et aktivt arbeidsliv til en roligere pensjonisttilværelse gjør at behovene i garderoben ser annerledes ut nå enn for noen år siden for mange. Hjemmekontor og mer fokus på bærekraft styrer også valg som blir tatt. Da er det viktig at vi kan tilby tidløs design, naturlige materialer og vissheten om at både dyr og mennesker blir behandlet med respekt. 


Din bestilling gir oss glede og bekreftelse at vi tenker riktig. Vi hjelper deg å sikre at du lander på riktig størrelse og farge. Du venter i 6-8 uker og betaler ikke før du får beskjed om at ventetiden er over. På denne måten kan du bygge opp din egen garderobe og finjustere din egen stil og dine egne favoritt farger. 

Slow fashion er gull!

Denne lille snutten er over 2 år gammel og leveringstiden har økt mens antallet styles har gått litt ned.. en naturlig konsekvens av populariteten ❤️

1 kommentar

  • Merete Sillesen: February 08, 2023
    Author image

    Hei. Jeg er i ferd med å gjøre en bestilling. I tillegg til det Hege har lagt i handlevognen ønsker jeg vid By basis i lys blå. Tusen takk hvis jeg kan legge til det.

Legg igjen en kommentar