I år skal vi lage påskemoro på en ny måte!

Jeg har 60 egg i kjøleskapet!! 

Men du bor jo alene, Trine, hvorfor har du det? 

Fordi jeg er et JA-menneske og sa JA til to skoleklasser som samler inn penger til Polen tur. I tillegg har jeg boden full av toalettpapir av samme grunn. Jeg liker å støtte dem som trenger det. 

Når det er sagt er det eggene det haster med, jeg trenger gode oppskrifter med egg sånn at jeg får brukt dem opp, og da kom jeg på at vi kan ha det litt gøy i påsken!

Så jeg har laget en plan.

Det blir live-sendinger, premier og påskemoro!

I tillegg sender jeg ut en PDF mot slutten av påsken med 5 favorittoppskrifter til ALLE som står på e-postlisten vår. Har du lyst å vinne premie og få oppskrifter? Da trenger jeg epostadressen din og favorittoppskriften din med egg! 


Hva skal du gjøre for å vinne påske premie og få PDF med Trines favorittoppskrifter?


  1. Hvis du allerede får mail fra oss er du med !!! (gå til punkt 4)
  2. Din e-postadresse er ditt lodd for å vinne påske premie! 
  3. Legg inn adressen HER og gå inn på din egen mail for å bekrefte at du ønsker å få e-post fra oss. 
  4. Del din favorittoppskrift på Kunstkolonialens venner  og/eller i kommentarfeltet under denne bloggen.
  5. Nyt påsken og vent i spenning på trekning og PDF!

Etter påske vil ALLE på mail lista får en PDF med de 5 oppskriftene som jeg brukte opp alle eggene på. I tillegg vil vi trekke 5 heldige vinnere av en nyttig, god og fin påskepremie !!

 

Vi har et helt spesielt forhold til kundene våre. Det har bare blitt sånn fordi vi tok med oss mange av dere fra den fysiske butikken og over på nett. Vi satser rett og slett på å fortsette å jobbe på denne måten. God kommunikasjon gjør handleopplevelsen bedre for både deg og oss. Du mottar riktigst mulig vare og vi slipper unødvendige returer. Janne hjelper de som ikke føler seg bekvemme med netthandel, så de bare kan vippse. Og vi ser at live sendinger er vårt vindu mot verden og kundene på en gøy og nyttig måte. 


Så da er det bare å dele dette blogg innlegget med noen du kjenner! For det er på den måten vi når ut til nye voksne damer som leter etter gode klær på! 

Vil du se våre påsketilbud kan du klikke HER


Hilsen Trine

..og Simba! Vi gleder oss til å lage spennende retter med egg i hele påsken! 

Klikk på bildet så kommer du til min egen podcast og en episode som heter GULROTKAKE! Laget med egg den også ;)

simba

 

32 kommentarer

  • Hanne Falleth : April 10, 2023
    Author image

    Enkel og kjempegod eplekake:
    3 egg
    1kopp sukker
    1ss vann
    1 kopp hv.mel
    1 ts bakepulver
    Epler, sukker og kanel.
    Pisk egg og sukker til eggedosis.
    Bland forsiktig i hv.mel og bakepulver og vann. Legg epler i formen med sukker og kanel. Stek kaken i ca 200gr i 20-25 min. Blir saftig og god eplekake.

  • Hanne Falleth : April 10, 2023
    Author image

    Enkel og khempegod eplekake:
    3 egg
    1kopp sukker
    1ss vann
    1 kopp hv.mel
    1 ts bakepulver
    Epler, sukker og kanel.
    Pisk egg og sukker til eggedosis.
    Bland forsiktig i hv.mel og bakepulver og vann. Legg epler i formen med sukker og kanel. Stek kaken i ca 200gr i 20-25 min. Blir saftig og god eplekake.

  • Åse: April 10, 2023
    Author image

    Waleskringle 125gram hvetemel 1/4liter vann 125gram smør 4 egg.
    Kok opp vann og smør,ha i mel og et egg om gangen til passelig deig.Deigen skal være glatt og legge utover. Trykk med sveiva her og der så det ikke er helt slett. Sett den i kald ovn. Du må ikke titte i ovnen før den er ferdig.Da vil den falle sammen.Stekes til den er lysebrun.I allefall i 3 kvarter på 175 grader.Melisglasur på toppen

  • Anita: April 09, 2023
    Author image

    Med diabetes (regulert med kosthold nå) er det enkelte ting som hvetemel og farin som jeg ikke kan ha, derfor har jeg en lavkarbo livsstil/ kosthold.
    Denne er lett å lage og er god!;
    https://spisogspar.blogg.no/1502701751_dagnes_mattips_omelettrull_lavkarbo.html

  • Elisabeth Hamre : April 07, 2023
    Author image

    SPAGETTI CARBONARA
    (til 2 personer)
    En rask og velsmakende rett fra det italienske kjøkken. 🌞🌿🌞

    Ingredienser:
    300 g spagetti
    200 g pancetta i skiver eller bacon
    3 ss olivenolje
    2 egg
    100 g parmesan
    Salt og nykvernet pepper

    Tilberedning:
    Skjær pancettaen i biter, og stek den i en varm stekepanne med litt olje. Visp eggene i en skål og tilsett pepper og revet parmesan.
    Kok opp lettsaltet vann i en gryte og kok spagettien al dente. Hell av vannet og legg spagettien tilbake i gryten.
    Sett gryten på platen på svak varme, og hell vispede egg over spagettien.
    Rør raskt i blandingen slik at eggene bare stivner akkurat rundt spagettien uten at det blir som eggerøre. Strø over pancettaen (baconet), litt parmesan og krydre med salt og pepper.
    Server i en skål eller på tallerkener mens pastaen fremdeles er varm og herlig kremaktig. Noen gode rundstykker, focaccia eller et annet godt brød smaker også fortreffelig til. 🥚🧀🥖🥓🍜🌱😋😋

    God påske 🐥😎🌞

  • Unni Hennum Bergill: April 07, 2023
    Author image

    Min manns unike sjokoladekake ((fra “den store kakeboka” av Sverre Sætre):
    NORSK SJOKOLADEKREMKAKE (6 egg går med)

    1 springform, 24 cm i diameter

    130g smør, romtemperert
    40g melis
    6 eggeplommer
    130g mørk sjokolade (helst 60-70% kakomasse)
    6 eggehviter
    180g sukker
    130g mel
    1 ss kakao

    Sjokoladekrem:
    1 dl melk
    200 g mørk sjokolade (helst 60-70% kakaomasse)
    4 dl kremfløte
    1 ss melis

    Forvarm stekeovnen til 170 grader. Pisk smør og melis hvitt. Finhakk sjokoladen og smelt den forsiktig i vannbad. Ha plommene i smørblandingen og rør godt sammen. Ha sjokoladen i smørblandingen når den er fingervarm og rør det til en jevn masse. Pisk eggehvite og sukker til marengs og vend det forsiktig inn i sjokolademassen. Sikt til slutt inn hvetemel og kakao og vend det forsiktig inn. Fyll deigen i smurt form og stek i ca. 40 min. Ta ut og kjøl. Del kaken i tre lag.

    Kremen;
    Finhakk sjokoladen, kok opp melken og tøm den litt etter litt over sjokoladen under omrøring til sjokoladen smelter. Avkjøl. Pisk fløten stiv med melis og vend inn i sjokolademassen.

    Stryk litt av sjokoladekremen på det nederste laget med bunn. Legg på det andre laget og stryk på mer krem. Legg på det siste laget og dekk kaken på toppen og rundt kanten med resten av kremen.
    Nyyyyt.

  • Mona Hexeberg: April 07, 2023
    Author image

    Briochekrans med vaniljekrem og sjokolade. Det er jo tross alt Påske 🐣😉 og du kan lage andre oppskrifter mens du venter på at denne blir klar 😉Ingredienser:

    0.7 dl melk
    25 g gjær
    500 g hvetemel
    1 ts salt
    2 ss sukker
    5 stykker egg
    250 g meierismør, romtemperert, i biter
    Til pensling

    egg
    Fyll

    3 dl vaniljekrem
    150 g mørk sjokolade
    Sånn gjør du: Varm melken til omtrent 30 grader. Rør gjæren ut i melken i en bakebolle.

    Tilsett mel, salt, sammenpiskede egg og sukker. Kjør deigen ved lav hastighet i fem minutter.

    Skrap godt ned langs sidene i bollen, øk hastigheten til middels og kjør deigen videre i omtrent 10 minutter til den har blitt glatt og elastisk.

    Skru ned til lav hastighet igjen og tilsett smøret, litt etter litt. Øk hastigheten til litt over middels når alt smøret er tilsatt, og kjør deigen videre i 5-10 minutter til deigen har blitt veldig smidig, blank og elastisk.

    Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenklede over der igjen.

    La deigen stå på kjøkkenbenken til heving i en til to timer, eller til dobbel størrelse. Slå sammen deigen i bollen. Dekk til bollen på nytt med plastfolie, og la deigen stå i kjøleskapet i minst 8 timer og helst natten over.

    Rull ut den kalde deigen til en lang og jevn pølse (omtrent 70-80 cm lang) og kjevle den ut til et langt rektangel. Smør vaniljekrem jevnt utover leiven og dryss over hakket sjokolade. Rull leiven sammen som en rullekake.

    Løft rullen forsiktig over på et stekebrett kledd med bakepapir, og form den til en krans. Bruk en saks og klipp jevne, dype snitt langs utsiden av kransen.

    Dekk med plastfolie og la kransen heve i lun romtemperatur til dobbel størrelse. Det tar litt tid – omtrent to timer.

    Varm ovnen til 200 grader. Pensle forsiktig kransen med sammenvispet egg og stek den midt i ovnen i ca. 25 minutter.

    Avkjøles på rist. Pynt med sjokoladestriper hvis ønskelig.

  • Lioba: April 06, 2023
    Author image

    Ostekake uten bunn

    Ingredienser
    5 egg
    600g magert kesam
    3 ss potetmel
    1 prise vanillearoma
    2 ts revet sitron-skall
    60g sukker

    Tilberedning
    1. del eggene i eggehvite og plomme
    2. pisk eggeplomme og sukker inntil den blir luftig. føy til potetmel, kesam og vanillearoma
    3. sett oven på 160gr, over-undervarme
    4. stivpisk eggehvite og hev det forsiktig under kesamkremen
    5. legg bakepapir i formen og hell i deigen. Stekes mitt i oven i ca 50-60 min
    6. pyntes med bær etter ønske

  • Karen : April 06, 2023
    Author image

    Hei på deg🪺
    Du kan lage flere Pavlova kaker. Da mener jeg at du kan bare lage marengs. Den kan du fryse i lengre tid. Til andre kaker også god🎂 Eggeplommene kan brukes til omelett eggerøre vafler og andre goddiser piggsvin trenger en plomme og de skal vi jo ta vare på 🦔 Der er masse vi kan bruke egg til😘😃 Kos deg og ha en god påske 🪺🐣🐥 Glem ikke pus med en eggeplomme i maten 🐱🐈Påske klem fra Karen 🧸

  • Marianne M Slåen : April 06, 2023
    Author image

    Her er en oppskrift som du kan bruke så mange egg du vil. “Djevelsk gode” https://gladkokken.no/oppskrifter/djevelegg-disse-fristende-eggene-har-en-overraskelse

  • Berit: April 06, 2023
    Author image

    ISOSTEKAKE
    3dl kremfløte
    1 ts vaniljesukker
    3 eggehviter
    2,5 dl sukker
    3 eggeplommer
    1 beger philadelfiaost
    5+5 Digestivekjeks
    evt 2 ss smeltet smør
    Knus 5 kjeks og rør i evt smeltet smør( men er ikke nødvendig) Ha dette i bunnen på en paiform el. kakeform
    Fløten + v.sukker piskes til krem
    Pisk eggehvitene stive og bland inn sukkeret
    Bland sammen eggeplommer og kremost
    Bland til slutt alle delene forsiktig sammen og ha over i formen
    Knus de siste 5 kjeksene og ha over på toppen. Frys.

  • Perny Tjessem: April 06, 2023
    Author image

    Perny’s kjempegode vafler 🤩
    3 egg
    1,5 dl. sukker
    3 dl. hvetemel
    3 dl. kulturmelk ( mørkeblå)
    1 ts. natron
    2 ts. vaniljesukker
    67 gram meierismør ( smeltes og avkjøles litt)
    Egg og sukker piskes godt sammen i mixmaster eller håndmixer.
    Natron blandes med kulturmelk før det blandes i røren med egg og sukker.
    Bland hvetemel og vaniljesukker i røren. Til slutt blandes smeltet smør inn i røren. Pleier la røren stå kaldt i hvert fall 1/2 time før jeg steker vaflene. Kos deg 💥🐥🐣💥

  • Kari Borgersen: April 06, 2023
    Author image

    Hva med en is i påsken?🐣 6eggeplommer 2dl.sukker 6dl fløte Lag eggedosis , & tilsett stivpisket fløte. Bland det lett sammen, før du tilsetter ønsket smak ! Hakket sjokolade , bær el.l. Hell i 1,8 l form, frys natten over, el minst 4 t. Velbekomme 🐣

  • Hanne: April 06, 2023
    Author image

    Indisk omelett :
    Visp sammen 6-8 egg
    tilsett sweet chili saus eller ananas/apelsin juce
    hakk opp å bland inn mye grovhakket løk
    tilføy kayene pepper/ hot chili eller tabaco saus
    salt
    Stekes i panne med god olje på begge sider som pannekaker.
    server med grønn salat med brødkurtonger med ost og hvitløk :-)

    bland godt sammen.
    Stek i stekepanne slik som du lager pannekaker.
    serveres med en grønn salat med kurtonger med ost og hvitløk

  • Ann Marie: April 06, 2023
    Author image

    Et lite tips. Egg har lang holdbarhets tid. I den butte enden av egget er det en luft lomme under skallet. Kjenn med tuppen av leppen mot lommen på kjøleskap kaldt egg. Er lommrn inntakt vil du kjenne at skallet blir litt varmere selv om resten av egget er veldig kaldt. Da er egget fortsatt brukelig. Ellers er eggedosis veldig godt.

  • Marianne Stranden: April 06, 2023
    Author image

    FIRKLØVERKAKE

    Nøttebunn:
    200 g hasselnøtter
    50 g mørk sjokolade
    5 eggehvite®
    200 g melis

    Gul krem:
    175 g kaldt smør
    5 eggeplommer
    1.75 dl h-melk
    100 g sukker
    1 ts vaniljesukker
    25 g maisenna

    Firkløverglasuren:
    0.6 dl kremfløte
    25 g smør
    200 g firkløver

    Pynt:
    25 g firkløver
    25 g hasselnøtter
    0.25 ts flaksalt

    Nøttene kjøres i en blender til se blir smuldrete
    Pisk eggehvitene stive, tilsett melis litt og litt til en blank marengs, tilsett nøttene og den hakka sjokoladen
    Hell over i en rund form 24 cm, bakepapir i bunnen og stek på nederste rille i ca 40-50 min på 160 grader

    Gul Krem: smøret deles i terninger , settes tilside. De andre ingredienser oppi en gryte og kokes opp til en tykk grøt, må røres hele tiden. ta gryta tilsies og pisk inn smør terningene litt og litt. Avkjøles
    Smør gul krem utover nøttebunnem og sett i fryser ca en halv time

    Firkløver glasur: fløte og smør i en gryte,- kok opp. Ta gryta bort fra plata og rør inn hakket firkløver. Helles over den kalde kaken, dryss gjerne litt nøtter og sjokolade på toppen

  • Marianne Alette Baisgård: April 05, 2023
    Author image

    Hjemmelaget eggesalat
    6 stk hardkokte egg, grovhakket
    0,5 pk majones
    2 ss vårløk
    1 ts sennep
    0,5 ts sukker
    0,25 ts sukker

    Slik gjør du
    1. Kok eggene i ca 10 minutter, til de er hardkokte.
    2. Grovhakk eggene, finhakk vårløken og ha det i en bolle.
    3. Bland sammen majones, sennep, sukker og sitronsaft i en bolle. Tilsett egg og vårløk, og rør forsiktig rundt.

    Tips- hvis man ønsker kan man ha i skinke skjært i biter.

  • Gro Hellum : April 05, 2023
    Author image

    Her er oppskrift på shuffle med ost og spinat til 4 pers.
    3ss smør
    3dl melk
    5stk egg
    Fyll
    1finhakket sjalottløk
    200gr fersk spinat
    150 gr cheddarost
    Salt og pepper..
    Lag tykk saus av mel, smør ogmelk
    Skill eggene og rør inn plommene
    Fres løken til den blir myk og blank
    Ha i fersk spinat som dampes lett
    Bland det inn i shuffleen sammen med revet ost, salt og pepper.
    Stivpisk eggehvitene og bland inn fossiktig litt av gangen
    Stekes på nederste rille i 180 grader i ca 45 min
    Kan dele porsjonen i 4 porsjonsformer. Stekes da ica 20 min.
    God påske 🐥🐤🐣

  • Gunn: April 04, 2023
    Author image

    🥑🥚AVOKADOEGG 🥚🥑
    En smart og kjempegod rett som anbefales på det varmeste!

    2 moden stor avokado
    2 (øko) egg
    1 ss revet parmesan eller mozzarella
    Litt kvernet pepper
    Litt havsalt
    Ønsket smakstilsetning

    Slik gjør du:
    1. Sett ovnen på 175 grader
    2. Del avokadoen på midten og ta ut steinen
    3. Lag en god grop i avokadoen slik at det blir plass til egget – ellers renner det over
    4. Legg avokado halvdelene i en ildfast form
    5. Knekk ett egg i hver halvdel
    6. Strø over ost, salt og pepper og ønsket smakstilsetning
    7. Stek midt i ovnen i ca. 20-30 minutter.

    Tips til smakstilsetning:
    Sprøstekte baconbiter, rødløk, gressløk, oregano, hakket tomat etc. Finn din egen favoritt. Supert som varm lunsj.

    Bon appetitt, og GOD PÅSKE 🐣

  • Karin Waage: April 04, 2023
    Author image

    Eggost:
    1liter H-melk
    4 egg
    2 ss sukker
    12-14 ss kulturmelk
    Kok opp H- melka.
    Visp sammen egg og sukker og kulturmelk, og tilsett denne blandinga i den kokende melka.
    La blandinga koke sakte opp til ostemassen samles på toppen og Mysen under er klar. Sett gryta til siden litt.
    Legg ostemassen på et fat, la mest mulig myse renne av.
    Dryss over sukker og kanel.
    Mysen kan fryses og brukes i brøddeig

Legg igjen en kommentar