trine

Jeg har på følelsen at vi kan dele voksne damer inn i tre kategorier når det kommer til sminke. 


Først har du de som bare er helt som de er. Naturlige og usminket og veldig fornøyd med det. De får helt sjokk når de får se seg selv i speilet hvis noen har sminket dem, og de stiller seg undrende til at damer i det hele tatt orker å holde på med de greiene hver dag. 


Den andre ytterligheten er de som gjennom mange år har tilegnet seg stor kunnskap rundt makeup og sminke. De er begeistret over forvandlingen de ser i speilet etter betraktelig mer enn 5 min på badet. Disse damene går som oftest ikke ut i verden uten at alt er på plass. De undrer seg over de som ikke har sminkeskuffen i orden, og klør etter å dele litt rouge og leppestift med den første kategorien. 


Midt i mellom disse har du sånne som meg. Skuffen er ganske full av ubrukt sminke. Jeg bruker bittelitt her og bittelitt der, som jeg alltid har gjort. Det tar meg under 5 minutter å være klar. Litt på øynene, litt på leppene og solpudder eller rouge og ferdig. Jeg har ofte hatt en plan om å lære meg proff sminke, og så går det liksom 20 år mellom hver gang jeg tar meg tid til å øve litt. 

wenche lillelid

Så kommer Wenche Lillelid seilende inn i livet mitt. Etter et besøk hos henne på salongen i Lyngdal er det helt naturlig å skrive litt om hennes merke Frid Cosmetics som vi fører i Kunstkolonialen, og som jeg har blitt inspirert til å lære om og sette meg inn i. 


Men først litt om hvorfor det er noen vits i å sminke seg i det hele tatt. 


Om du følger med på det jeg skriver, så har du ikke kunnet unngå å få med deg at jeg hevder du blir i bedre humør når du er varm og ikke fryser. Jeg vil også hevde at du blir i bedre humør når du føler deg vakker. Når noen sier “Så fin du er!” , da kjenner du at du må smile og det gjør godt. Sminke er i tillegg til klær en måte å gjøre seg vakker på. 


Å foredle seg selv etter beste evne er å gjøre seg vakker.

Å pynte seg behøver ikke bety å rigge seg som om en skal på fest hver dag. Å pynte seg kan være å bruke noen få minutter ekstra på å velge et antrekk som er både rent og helt og behagelig å ha på. Uten krøller og flekker og i farger som matcher øynene dine eller håret ditt. Mascara gjør øynene klarere og større, roser i kinnene ser friskt og fint ut og jeg får si som en av våre trofaste følgere på Instagram: “Rød leppestift kan få deg til å se 10 år yngre ut.” 


Så hvorfor skal du ikke unne deg selv den nydelige følelsen det er å gå ut i verden som ditt vakreste jeg og møte smil med smil. Møt mennesker som din beste utgave!! Det er en fin vinn-vinn situasjon, for vi er speil og vi speiler andre. Det er mye kjærlighet i det.

Klem fra Trine

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar