april

 

Den vanligste forklaringen på april, men ikke nødvendigvis den mest sannsynlige, er at navnet henger sammen med det latinske verbet aperire, åpne; april skulle dermed være måneden som «åpner» for sommeren. (wikipedia)


Norge er et langt land, og april “åpner” nok sommeren veldig forskjellig etter hvor på kartet du befinner deg. Siden Kunstkolonialen ligger i Kristiansand, er nok vi blant de som er tidligst ute. Vi føler oss av og til i “syden” og er fullstendig klar over hvor urettferdig det virker. Særlig mot de i Tromsø og enda lenger nord.


Hvordan skal en så tenke klær i april?


For mange er det naturlig å ha et lite fokus på neste måned også.. i tillegg til april, nemlig mai! 17.mai er vel den dagen vi alle ønsker oss fint vær, og mulighet til enten å lufte bunaden, eller kanskje en ny kjole! 


På 17. mai vil vi føle oss på det aller fineste, med solbriller i veska og et lunt sjal eller cardigan over skuldrene, om vi blir sittende i skyggen. Og er du ikke tilhenger av å stå tett i tett og vente på 17.mai-toget, så kan din egen lille krok i hagen, på balkongen eller i parken lokke deg til å nyte våren, akkurat der det passer best for deg. 


Konfirmasjoner og etter hvert bryllup kan legge føringer for hvordan du tenker antrekk. Men nå skal du få et tips!! Der er faktisk flest hverdager, og det er ekstra herlig å føle seg vel på alle de. 


Vårt motto er “gode klær til voksne damer”

..og det er mer hverdagene vi skal hjelpe deg med, enn festen! Vi har ikke ballkjoler og pynt til de flotteste festene, MEN vi har så utrolig mye annet fint. 


I vår har vi tatt inn lin fra både Tif Tiffy og by basics. 100% lin er vidunderlig å ha på kroppen når det er varmt. Og siden kveldene kan bli kjølige er et lekkert ullplagg fra by basics et sikkert følge. 

Vi oppfordrer til å bygge deg en garderobe med flere plagg som fungerer hele året og der er 100% merinoull helt unikt. 


April er en måned med mange grønnfarger. Det spirer og gror, og der naturen i vinter var brun og livløs, spretter det frem nytt liv.

Våren er kort!

Sommeren er heldigvis lenger.

Viktigst er det å nyte hver eneste dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar