nostalgisk adventskalenderI

 

Advent betyr å vente!

De første adventskalenderne oppstod i Tyskland på 1900-tallet og i Norge dukket den første papirkalenderen opp i 1947 i følge Wikipedia. De aller første papirkalenderne hadde luker med bilder fra bibelhistorien og så kom det kalendere som lagde lyd når du ristet på dem, de hadde små figurer eller sjokolade inni lukene. 

Etter som årene har gått har variasjonen av kalendere økt og pakkekalender er i dag veldig populært i hjem med både små og store barn! Jeg kjenner til studenter i 20-årene som innrømmer at mammas pakkekalender er helt nødvendig for å komme i julestemning.

I tillegg til et mangfold av gavekalendere er Julekalender på TV også et viktig barneprogram og Jul i Skomakergata som startet i 1979 er det mange som kjenner til. I fjor satte Snøfall oss i stemning med den magiske julekula som lyste når en blåste på den...

Julekrybben har også fungert som nedtelling ved at man etter å ha satt den opp la ett halmstrå i krybben hver dag helt fram til julaften.

Med sosiale medier har vi fått en ny type kalendere fra bedrifter og butikker som ønsker å bruke tiden fram til jul på å promotere seg og varene sine. Julegavesesongen er en viktig sesong for veldig mange. Og i disse dager flommer Facebook og Instagram over av mer eller mindre kreative varianter. 

trine og Alf

Kanskje du følger Kunstkolonialens julekalender der Trine og Alf ligger på gulvet og gir bort ting? Vi byr på en liten videosnutt hver morgen på Facebook fra 1. til  24. desember. Alf deltar på beste vis og vi trekker en vinner hver dag. ( fredag, lørdag og søndag trekkes på mandag)

Siden vi venter på at alt skal bli normalt igjen etter et krevende år så er det forståelig at det blir pyntet tidligere enn vanlig rundt om i de norske hjem og at vi finner våre små stunder med stemning å glede oss over. God advent!

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar