17.mai

I år vil vi ha en skikkelig 17.mai feiring!

I mitt lange liv har jeg feiret 17.mai mange steder. Flest ganger i Lillesand selvfølgelig, men også i Oslo, Bergen, Spania, Florida og New York. Bunaden har jeg bare brukt i Norge, og 17.maitoget i Hellas er vel ett av de jeg husker særlig godt med tanke på antrekk. Om det er pinlig å tenke tilbake på nå, så vil jeg bare si at befriende var det uansett. 

Har du bunad er på en måte problemet løst!

Stryking av skjorta og pussing av sølvet bør gjøres unna i godt tid og etter det kan du bare slappe av. Har du skapet fullt av kjoler du ikke har brukt på to år har du kanskje bare valgets kval. Så til deg som skal unne deg noe nytt til en festdag som vi gleder oss til å feire. Vi hjelper deg gjerne. Våre kjoler er i 100% lin. Et svalt og behagelig stoff, faktisk det samme som er i mange bunad skjorter. Du kan i motsetning til akkurat bunad skjorten, velge om du vil stryke kjolen eller ei, for lin vil alltid krølle litt ved bruk og det kaller vi så galant for luksus krøller. 
Å toppe antrekket med en snerten hatt kan gjøre susen, derfor har vi tatt inn et lite utvalg sommer hatter. For på akkurat den maidagen kan sommeren virkelig vise seg, så hatt og solbriller bør ligge klart. Og som ekte vikinger takler vi at det snør sidelengs på 17.mai også, så da er skjerf og pulser godt ekstrautstyr.
Og når vi først snakker være og føreforhold så husk at bukse under kjole er lov, så lenge du har en plan med det og vil du droppe kjolen og faktisk bare nyte bekvemmeligheten av et antrekk med bukse og jakke, ja så er det heldigvis du som bestemmer.
HURRA!

2 kommentarer

  • Turid Jensen: June 20, 2022
    Author image

    Hei 😀 takk for melling 😀 for en flott nett side dere har ❤️❤️👍👍😀 det høres merkelig ut men er det 17 mai ? Er ikke kommet så langt enda stresser litt med maling 😀😀🤪🤪🤣

  • Turid Jensen: June 19, 2022
    Author image

    Hei 😀 takk for melling 😀 for en flott nett side dere har ❤️❤️👍👍😀 det høres merkelig ut men er det 17 mai ? Er ikke kommet så langt enda stresser litt med maling 😀😀🤪🤪🤣

Legg igjen en kommentar