Tror du på julenissen?


Julenissen på Kunstkolonialen

Hvis du spør Google "Hvem tror på julenissen?" får du opp mye gøy!

Julenissen gleder som kjent barn! Og han lager god stemning i desember. I Norge har vi fjøsnissen med sitt store skjegg og slitte lusekofte, i USA har de den glattpolerte røde Coca Cola nissen.

Hvor nissen egentlig bor er og blir et mysterium.

Nordpolen og Lappland blir oftest nevnt. Og om du ikke vet bedre kan du tro han bor i Drøbak. Nitimen hadde i 2004 en undersøkelse og fikk inn følgende svar på hvor nissen bor: Enebakk, Stavanger, Hammerfest, Spitzbergen, Pasvik, Kautokeino og til sist altså Drøbak.

Det mange lurer på er hva som skjer med barn når de avslører julenissen som far eller onkel. Og det viser seg at foreldre kan slappe av.

Forskerne har sammenlignet flere studier av barns holdninger til julenissen. Hovedkonklusjonen er klar. Barn tar ikke nevneverdig skade av å innse virkelighetens harde fakta.

I dag er julenissen blitt mer kommersiell.

Det er tydelig at barna tror mest på julenissen i desember, når skolen og foreldrene snakker om han, enn i juni hvor julefeiringen er langt borte.

Akkurat i år har vi en nisse i Kunstkolonialen!

Han minner veldig om Trine ...særlig når han ler :D Han deler ut Smørbukk for det er det nissene i Lillesand har pleid å gjøre i over 50 år. Han er veldig snill og han setter folk i julestemning så godt han kan. Vil du treffe han må du se etter han på bittelille julaften, altså lørdag før jul og det kan jo hende han dukker uanmeldt opp før den tid.

Foto: Siv Ulvestad