Takk for 2018 og velkommen 2019


Årets siste soloppganger har vært spektakulære!

Vi som er så heldige og bor eller jobber i Lillesand har sett dette synet nesten hver dag i romjula og det tar pusten fra oss.

Når jeg skriver dette har vi to dager igjen av 2018!

Et fantastisk år med alt av utfordringer og muligheter som et år skal ha. Kunstkolonialen har tilpasset seg og bydd på mer opplevelse og magi enn noen gang! Vi sloss mot giganter om kundene og det gjelder å bruke de fordelene man har.... ingen kjøpesentre eller nettbutikker ligger sånn til på en bryggekant!!! Så blir det å gjøre mest mulig ut av nettopp det!

Harald Fjeldal Kunstkolonial er en helt typisk nisjebutikk.

Vi markerte det i høst med Nisjebutikkensdag. I den forbindelse var det nok en del som våknet og forsto at uten nisjebutikker blir det virkelig dødt i sentrum. Denne bevisstgjøringen må fortsette i året som kommer. Vi kan ikke ta pause. Takk til hver eneste kunde som har en klar tanke om sitt eget handlemønster! Vi ser deg!

2019 ligger klar og vi vet ingenting annet om det enn at mulighetene er uendelige.

Å drive butikk er ikke bare å selge varer. Å drive butikk er å yte service, gi bort opplevelser og sørge for lønn til de som jobber i butikken. Det snakkes mye om salg og hvordan salg påvirker driften av en butikk... I den forbindelse er det viktig å si at salg er en naturlig del av det å drive, særlig når en selger klær. Sommerkjolene kommer som du kanskje har lagt merke til i mars/april. Og noen av vårens varer har vi faktisk allerede fått inn. Et januarsalg er en nødvendig måte å rydde plass på. Men salg nesten hele tiden på alt mulig er dårlig butikk og fører til slutt til stengte dører.

Å drive i Lillesand er på sett og vis som å drive i to verdener.

Vinteren er en egen verden hvor gatene kan føles øde og forlatt. Kundene dukker opp fordi de har bestemt seg på forhånd! Sosiale medier er en gave. Gjennom bilder og meldinger har vi mulighet til å betjene kunder som bor langt unna. Sommeren er en verden hvor det yrer og kryr. Kundene er turister, de har god tid og faller bokstavelig talt inn døra! Å ha riktig vareutvalg og varemengde til begge årstidene er kanskje den største utfordringen. Her finnes ingen fasit og siden været spiller en sentral rolle kan en aldri være sikker på at det som fungerte i fjor vil fungere i år!

Det eneste som nytter er å satse!

Så der er vi nå! Kunstkolonialen satser videre. Takk for året som gikk. Takk for at du handler lokalt. Takk for alle fine ord og all støtte. Takk for at du snakker oss opp og bruker Lillesand sentrum. Takk for at du blåser ut lyset i lykta når jeg har glemt det. Takk <3

Gledelig jul og godt nytt år!

Rikard Amodei har laget denne lille filmen som viser akkurat hvordan julestemningen var hos oss på bryggekanten i Lillesand i år.