Min mamma og morsdagen


Jeg trodde i min enfoldighet at morsdagen var funnet opp av handelstanden og at hele ideen var av kommersiell art. Men så fant jeg ut at det slett ikke er sånn det henger sammen.

Første morsdag ble feiret 10. mai 1908 i West Virginia USA til minne om Ann Maria Reeves Jarvis som prøvde å forbedre de sanitære forholdene for alle parter etter den amerikanske borgerkrigen ved å opprette flere foreninger som hun kalte «Mothers' Day Work Clubs». En dame med tæl altså! Og da blir det helt naturlig å dra fram min egen mor på morsdagen, og vise henne fram som mitt store forbilde!!

Kjære mamma!

Du er aldri sur! Du er alltid blid og alltid snill.

Du er på farta hele tiden så jeg vet ofte ikke hvor i verden du befinner deg, men det er helt i orden! ..for du finner ikke på noe tull og du har venner som tar vare på deg i hver en krok av landet. Du er kreativ og visjonær. Du er tro mot dine verdier og viker ikke en tomme når det er noe du brenner for.

Du er uredd og har et pågangsmot som en bare må beundre og du har evnen til å se hvordan et prosjekt vil fremstå lenge før det er ferdig.

Du er en tusen kunstner som sydde alle klærne mine da jeg var liten, som har vunnet et utall konkurranser, være Norges Idealkvinne, fått Kongens fortjenestemedalje, mottatt Lillesand kommunes kulturpris og byggeskikkpris, Urnesmedaljen fra Fortidsminneforeningen, Aust-Agder fylkeskulturstipend og Bonyttsveteranhuspris, mottatt Riksantikvarens kulturminnepris for din innsats innen bygningsbevaring og Aust-Agder fylkeskulturpris , vært statsstipendiat, holdt et vanvittig antall foredrag og kurs, rygget av en ferje med tilhenger, bakt flere tusen brød i bakerovn, tatt enda flere tusen fantastiske fotos og dokumentert store deler av Norge med kameraet ditt, vært 6 ganger på Norge Rundt og kjørt Norge på langs, du har også skrevet 11 bøker og utgitt de fleste av disse på eget forlag! Nå skriver du din tolvte bok som jeg gleder meg veldig til å lese, "Kulturarvens kår" , en debattbok hvor du belyser temaer som opptar mange og som du har brent for så lenge jeg har vært din datter, nemlig bevaring av kulturskatter og gamle hus!!

WOW ...gratulerer med dagen mamma! Du er mitt størst forbilde!

Til deg som har en mor å klemme på...gi henne en klem! Gi henne en gave, gi henne skryt, gi henne oppmerksomhet, gi henne tid! Morsdagen er faktisk ikke oppfunnet av handelsstanden, men vi kan såvisst bidra så du kan gjøre stas på henne!!!

Til deg som IKKE har en mor å klemme på... lys fred over hennes minne. Tenn lys og tenk på de gode stundene <3

Til deg som nettopp er blitt mor... ta imot råd fra de du ser opp til og vær den beste utgaven av deg selv.

Til deg som IKKE er mor... det finnes uendelig mange å vise moderlig omsorg for her i verden. Finn dine!

Til deg som leser helt til siste setning... HURRA for mødrene! Uten dem hadde vi ikke vært her !!!

Enter your text here...