Etter BlackFriday og Nisjebutikkensdag!


Nisjebutikker ligger ofte i små byer,

av og til på nett..

og en sjelden gang på et kjøpesenter!

Nisjebutikken er den litt rare butikken hvor du aldri vet på forhånd hva du får, hvor betjeningen er travelt opptatt med å fortelle deg om både det ene og det andre og hvor du liker å være fordi du føler deg vel.

Nisjebutikken drives ofte av en ildsjel, som ser på butikken mer som en livsstil enn en jobb og som aldri teller timer! Sånne drivere vokser ikke på trær og de blir sjeldent rike, for de klarer ikke å la være å putte alle pengene inn i butikken igjen, for å ha enda flere fine, gøye og unike varer å vise fram til deg kjære kunde!

Og om du skulle tro at det er mulig å levere tilbake de varen som ikke selger, så er det altså ikke det. Det er derfor det er helt nødvendig å ha salg innimellom. Neste gang du besøker en nisjebutikk kan du jo huske at varene i hyllene allerede er betalt av den som driver butikken.

Nisjebutikken er et sted å treffes.

Nisjebutikken er et sted å slå ihjel tid mens man venter, et sted å kjøpe gaver til seg selv og andre! Det er også et sted hvor poden kan søke om lørdagsjobb og sommerjobb og lære masse nyttig å ta med seg videre i livet. Noe som alltid er greit å ha på CV'n. Og hvem vet, kanskje din sønn eller datter får lyst til å åpne nisjebutikk i Lillesand en gang i fremtiden!

Nisjebutikkene "henger sammen" med spisestedene i en by!

Den ene fungerer ganske dårlig uten den andre, og i en liten by, som Lillesand, med en fin miks av spisesteder, nisjebutikker og kjedebutikker gir det en herlig shoppingopplevelse. For shopping er ikke bare å kjøpe, shopping er å se på folk, drikke en kaffe, gå i butikker, prøve sko, spise en is eller lunch og treffe venner og kjente. Det kan faktisk også være å ta med seg besøkende for å vise fram den lille bortgjemte skatten som bare ligger der på bryggekanten og venter.

Lillesand er en fantastisk attraksjon!

Lillesand syder av liv om sommeren og da er det gøy å drive butikk. Da er det yrende liv i gatene. Om vinteren derimot kan det være langt mellom kundene og det er tyngre å drive. En kan ikke bare sende de ansatte hjem..., det er ikke sånn det fungerer! Så i de stille månedene er det faktisk ekstra viktig som forbruker å ha en klar tanke om hva du handler og hvor du kjøper det.

"Hvis du vil ha butikker i morgen, må du bruke de i dag!" ..heter det, og det er lett å mene en masse om både det ene og det andre i Lillesand. Men uten butikkene vil spisestedene slite og uten spisestedene blir det dødt. Og det er det jo INGEN som vil!!

Jeg pleier å si at jeg tilhører den kategorien som jobber når det skjer noe...jeg holder butikken åpen. Særlig hvis det skjer noe gøy og folk gjerne vil at butikkene skal være åpne. Da står jeg der! Du går på konsert, jeg rydder og stenger.

Jeg er så veldig stolt av butikken min og vil at den alltid skal skinne!

Jeg gjør alt jeg kan for å skape magi og gode opplevelser! Og jeg inviterer herved alle som mener at det ikke er nok, til å stikke innom meg med gode forslag (som de selv ville vært villige til å utføre)

Lillesand Handelstand er den nest største arbeidsplassen i kommunen! Lillesand kommune er den største. Vi bidrar med arbeidsplasser og betaler skatt, vi sørger for at det er lys og fine utstillinger i vinduene. Vi holder dørene åpne og vi lager opplevelser. Vi strekker oss så langt vi kan for å gi deg varer du trenger og etterspør.

Klart at det er lett å ønske seg de gamle gode butikker tilbake...klart at det er lett å mene at vi mangler ditt og datt. Klart at det er mulig å skylde på få parkeringsplasser eller gågateproblematikk som grunn for ikke å bruke byen. Men det holder faktisk ikke.

Vi som driver i Lillesand sentrum i dag har ingen senterleder som har overordnede felles mål og viser vei. Vi står sammen i en Handelstand, men vi står egentlig HELT alene. Vi må selv finne motivasjon. Vi må selv melde oss på nyttige kurs og betale det de koster. Vi må selv ta ansvar for og betale for de varen vi tar inn. Vi må selv jobbe langt mer enn 37,5 timer i uka for å få unna alt som skal gjøres. Og vi ELSKER det! Det var derfor vi valgte å åpne butikk. ...og kanskje også litt på grunn av deg, fordi du ønsket deg flere butikker!!

Jeg er veldig glad for å kunne være en grunn for folk til å komme til Lillesand.

Så hva skjer etter Black Friday og Nisjebutikkensdag? Blir det helt stille...eller har du en klar tanke om at du ønsker deg et levende sentrum? Et sentrum hvor nye drivere hører om de fantastisk kundene som er lojale og som bruker byen. Hvor det virker fristende å starte opp en ny nisjebutikk, fordi der er en tydelig vilje blant befolkningen om å ta vare på butikkene ved å handle lokalt.

Vi er så heldige at vi har et lite nærsenter på Tingsaker. Legger du sammen det som tilbyes der, med det vi har i Lillesand sentrum kommer du ganske langt! Og særlig hvis du er villig til å faktisk sjekke om de har eller kan skaffe det du leter etter.

Som eier og driver og vaktmester og innkjøper og personalansvarlig og markedsføringsansvarlig og utstillingsansvarlig og it-avdeling og kundebehandler og reklamasjonsansvarlig og kreativ leder og ansikt utad og jeg vet ikke hva... så vil jeg bare si :

Tenk noen år fram i tid og se for deg hva vi kan være hvis du og jeg og naboen og alle de andre bruker byen virkelig bevisst!

Og tenk på hva vi blir hvis vi ikke bruker byen mer enn bare litt... Det er ikke noe å overlate til andre. Det er noe enhver må ta ansvar for selv.

Dette ble et mye lenger blogginnlegg enn jeg hadde tenkt. Hvis du fremdeles leser er jeg imponert! Del det gjerne og velkommen innom Kunstkolonialen. Vi pakker virkelig vakkert inn og har de fineste papirposer med logo på.. så ALLE kan se at du bruker byen og handler lokalt!

Trine